Τα κορυφαία τρόφιμα ψηλά σε ψευδάργυρο

Αυτό που είδαν οι ερευνητές ήταν μια καμπύλη, σαν να ανταγωνίζονταν τα καλά και κακά αποτελέσματα από την αρχή. Όπως εξηγεί ο Stillman, “τα αποτελέσματά μας υποδηλώνουν μια πιο δυναμική διαδικασία στην οποία οι υγιείς και ανθυγιεινές επιλογές ανταγωνίζονται από την αρχή του εγκεφάλου μας και δεν υπάρχει απότομη αλλαγή στη σκέψη. Γι ‘αυτό παίρνουμε αυτές τις καμπύλες τροχιές. ”

Οι ερευνητές ελπίζουν ότι αυτά τα ευρήματα θα δώσουν νέα εικόνα για τη θέληση και τη λήψη αποφάσεων, καθώς και θα παρέχουν μια νέα μεθοδολογία για να εξετάσουμε την ικανότητά μας να αντισταθούμε στον πειρασμό.

Μάθετε πώς το άγχος μπορεί να οδηγήσει σε κακή λήψη αποφάσεων.

 • Ψυχολογία/Ψυχιατρική

Τα κορυφαία τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ψευδάργυρο

Ο ψευδάργυρος είναι ένα θρεπτικό συστατικό που παίζει ζωτικό ρόλο στην απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος, την επούλωση των πληγών, τις συνθετικές πρωτεΐνες και το DNA και πολλές άλλες σωματικές λειτουργίες.

Το ανθρώπινο σώμα δεν αποθηκεύει ψευδάργυρο, οπότε ένα άτομο πρέπει να πάρει αρκετό από την καθημερινή διατροφή του. Μπορούν επίσης να λάβουν συμπληρώματα, εάν είναι απαραίτητα.

Σε αυτό το άρθρο, μάθετε για τα οφέλη του ψευδαργύρου και ποια τρόφιμα για φαγητό για να εξασφαλίσετε επαρκή πρόσληψη.

Τρόφιμα υψηλή σε ψευδάργυρο

Τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH) συνιστούν την ακόλουθη ημερήσια πρόσληψη ψευδαργύρου:

 • Άνδρες ηλικίας 14 ετών και άνω: 11 χιλιοστόγραμμα (mg)
 • Γυναίκες ηλικίας 14 ετών και άνω: 9 mg
 • Έγκυες γυναίκες: 11 mg
 • Γυναίκες που θηλάζουν: 12 mg

Είναι γνωστό ότι όλων των τύπων τροφίμων, τα στρείδια περιέχουν το μεγαλύτερο ψευδάργυρο ανά μερίδα. Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι παίρνουν τον ψευδάργυρό τους από τα πουλερικά και το κόκκινο κρέας.

Οι κατασκευαστές τροφίμων μπορούν επίσης να ενισχύσουν τα τρόφιμα με ψευδάργυρο για να βοηθήσουν ένα άτομο να ανταποκριθεί στις καθημερινές του απαιτήσεις.

Παραδείγματα τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε ψευδάργυρο περιλαμβάνουν:

 • Oysters, 3 ουγγιές (OZ): 74 mg
 • Αλάσκα βασιλιάς καβούρι, 3 oz: 6,5 mg
 • Ενισχυμένα δημητριακά πρωινού, 3/4 φλιτζάνι σερβίρισμα: 3,8 mg
 • μαγειρεμένο αστακό, 3 oz: 3,4 mg
 • μαγειρεμένο χοιρινό ψωμί, 3 oz: 2,9 mg
 • ψημένα φασόλια, 1/2 φλιτζάνι σερβίρισμα: 2,9 mg
 • MG

Άλλες πηγές ψευδαργύρου στη διατροφή ενός ατόμου περιλαμβάνουν γιαούρτι χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, σπόρους κολοκύθας, γάλα, ρεβίθια, στιγμιαία βρώμη, αμύγδαλα και τυρί cheddar.

όλα περιέχουν περίπου 1-2 mg ψευδαργύρου ανά μερίδα.

Πηγές ψευδαργύρου για vegans και χορτοφάγους

Χωρίς τον κατάλληλο σχεδιασμό, οι δίαιτες vegan και χορτοφαγίας μπορούν να οδηγήσουν σε ελλείψεις σε θρεπτικά συστατικά όπως η βιταμίνη Β-12, ο σίδηρος, το ασβέστιο, το ιωδινό, η βιταμίνη D, και ψευδάργυρος.

Παραδείγματα φιλικών προς το βέγκαν και χορτοφαγικά τρόφιμα που είναι υψηλά σε ψευδάργυρο περιλαμβάνουν:

 • Διατροφική ζύμη
 • βρώμη
 • σπόροι
 • Σιτάρι γερμανικά

Οι πηγές ψευδαργύρου που βασίζονται σε λαχανικά δεν είναι τόσο βιοδιαθέσιμα όσο οι πηγές που βασίζονται σε ζώα, πράγμα που σημαίνει ότι το σώμα δεν απορροφά τον ψευδάργυρο από τις χορτοφαγικές πηγές τόσο αποτελεσματικά.

Σύμφωνα με την έρευνα του 2017, ένα άτομο που τρώει μια χορτοφαγική ή βέγκαν δίαιτα μπορεί να χρειαστεί να καταναλώνει 50% περισσότερο ψευδάργυρο από ό, τι οι άνθρωποι που τρώνε τακτικά ζωικά προϊόντα.

Αυτό σημαίνει ότι τα αρσενικά vegans και οι χορτοφάγοι μπορεί να χρειαστεί να τρώνε περίπου 16,5 mg ψευδαργύρου κάθε μέρα, ενώ τα θηλυκά μετά από αυτά τα τρόφιμα διατροφής θα πρέπει να τρώνε έως και 12 mg την ημέρα.

Εάν ένα άτομο επιλέξει να συμπληρώσει τη διατροφή του με ψευδάργυρο, μπορεί να επιθυμούν να αποφύγουν να το πάρουν ταυτόχρονα με τα συμπληρώματα ασβεστίου, χαλκού, φολικού οξέος, σιδήρου και μαγνησίου. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αυτά τα θρεπτικά συστατικά μπορούν να επηρεάσουν τον τρόπο με τον οποίο το σώμα απορροφά ψευδάργυρο.

Ποια είναι τα οφέλη του ψευδαργύρου;

Ο ψευδάργυρος παίζει ρόλο σε διάφορες σωματικές λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένων:

 • Ανάπτυξη: Οι άνθρωποι απαιτούν ψευδάργυρο για φυσική ανάπτυξη και ανάπτυξη. Η ανεπάρκεια ψευδαργύρου μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη ανάπτυξη των παιδιών και των εφήβων.
 • Λειτουργία ανοσοποιητικού συστήματος: Τα σώματά μας χρησιμοποιούν ψευδάργυρο για την κατασκευή κυττάρων ανοσοποιητικού συστήματος που ονομάζονται Τ λεμφοκύτταρα.
 • Λειτουργία ενζύμου: Ο ψευδάργυρος διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην ενεργοποίηση των χημικών αντιδράσεων στο σώμα. Αυτά περιλαμβάνουν τη βοήθεια του σώματος χρησιμοποιώντας φολικό οξύ και τη δημιουργία νέων πρωτεϊνών και DNA.
 • Υγεία των ματιών: Η ανεπάρκεια ψευδαργύρου μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη των οφθαλμών, συμπεριλαμβανομένου του εκφυλισμού της ωχράς κηλίδας.
 • επούλωση πληγών: Ο ψευδάργυρος βοηθά στην προώθηση του υγιούς δέρματος και των βλεννογόνων, οι οποίες ενισχύουν την επούλωση των πληγών.

ανεπάρκεια ψευδαργύρου

Σύμφωνα με το NIH, τα περισσότερα παιδιά και οι ενήλικες καταναλώνουν αρκετό ψευδάργυρο. Ωστόσο, οι ηλικιωμένοι ενήλικες μπορεί να μην λάβουν τη συνιστώμενη πρόσληψη.

Μερικά από τα συμπτώματα που σχετίζονται με την ανεπάρκεια ψευδαργύρου περιλαμβάνουν:

 • Η εξασθενημένη ανοσοαπόκριση
 • Η κακή ανάπτυξη
 • Οι γιατροί δεν έχουν εύκολη εξέταση αίματος για να προσδιορίσουν εάν ένα άτομο είναι ανεπαρκής με ψευδάργυρο. Αντ ‘αυτού, συχνά θα εξετάζουν τα συμπτώματα του ατόμου και τις μέσες διατροφικές προσλήψεις όταν καθορίζουν εάν είναι ανεπαρκείς ψευδάργυρος.

  Αντιστρόφως, ένα άτομο μπορεί επίσης να βιώσει τοξικότητα ψευδαργύρου από υπερβολική συμπλήρωση ψευδαργύρου. Ωστόσο, η κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε ψευδάργυρο – ακόμη και σε μεγάλες ποσότητες – δεν προκαλεί συνήθως συμπτώματα.

  Τα συμπτώματα της τοξικότητας του ψευδαργύρου περιλαμβάνουν:

  • Απώλεια όρεξης
  • Diarrhea
  • Έμετος

  Περίληψη

  Ο ψευδάργυρος υπάρχει σε πολλά φυσικά τρόφιμα και πολλοί κατασκευαστές προσθέτουν ψευδάργυρο σε τρόφιμα όπως τα δημητριακά.

  Τα προϊόντα που βασίζονται στο κρέας είναι συνήθως υψηλότερα σε βιοδιαθέσιμο ψευδάργυρο. Εάν ένα άτομο δεν τρώει κρέας, μπορεί να χρειαστεί να καταβάλει προσπάθεια να αυξήσει την πρόσληψη ψευδαργύρου μέσω της κατανάλωσης φασολιών, των σπόρων και της βρώμης, μεταξύ άλλων τροφίμων που περιέχουν ψευδάργυρο.

  Αν και οι ελλείψεις ψευδαργύρου είναι σπάνιες στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι άνθρωποι πρέπει πάντα να μιλούν σε γιατρό εάν έχουν ανησυχίες για την πρόσληψη θρεπτικών ουσιών τους.

  Οι άνθρωποι μπορούν να βρουν συμπληρώματα ψευδαργύρου στο τοπικό φαρμακείο ή φαρμακείο τους.

  • Η διατροφή/δίαιτα
  • Αποφεύγουμε τη χρήση τριτογενών αναφορών. Συνδέουμε τις πρωταρχικές πηγές – συμπεριλαμβανομένων των μελετών, των επιστημονικών αναφορών και των στατιστικών στοιχείων – σε κάθε άρθρο και επίσης τις απαριθμούν στο τμήμα πόρων στο κάτω μέρος των άρθρων μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο διασφαλίζουμε ότι το περιεχόμενό μας είναι ακριβές και τρέχον διαβάζοντας την πολιτική συντακτικής μας.

   Σκέφτεστε να σταματήσετε το κάπνισμα; Η σημερινή μέρα

   Η εγκατάλειψη του καπνίσματος είναι περίφημα σκληρά. Ωστόσο, σύμφωνα με πρόσφατα ευρήματα, τόσο πιο γρήγορα σταματά, τόσο το καλύτερο. Ίσως σήμερα είναι η μέρα;

   Το κάπνισμα καπνού, όπως οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουν καλά, αυξάνει τον κίνδυνο ενός ευρέος φάσματος σοβαρών ζητημάτων υγείας.

   Οι σχετικές συνθήκες περιλαμβάνουν καρδιακές παθήσεις, εγκεφαλικό επεισόδιο, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και διάφορους τύπους καρκίνου.

   Παρά τους πολλούς από αυτούς τους κινδύνους που είναι κοινές γνώσεις, η παραδοχή καπνού είναι προκλητική στο άκρο.

   Αυτό είπε, το κάπνισμα τσιγάρων βρίσκεται σε πτώση των Ηνωμένων Πολιτειών.

   Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), ο αριθμός των ατόμων που καπνίζουν σήμερα στις Η.Π.Α. μειώθηκε από το 20,9 % του ενήλικου πληθυσμού το 2005 σε 15,5 % το 2016.

   Το γεγονός ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι εγκαταλείπουν επίσης σημαίνει ότι υπάρχουν τώρα εκατομμύρια άνθρωποι που καπνίζουν.

   Οι πρώην καπνιστές διερεύνησαν ήδη

   ορισμένοι ερευνητές προσπάθησαν να μάθουν πώς ο κίνδυνος ασθένειας των ανθρώπων που καπνίζουν αλλαγές μετά την εγκατάλειψή τους.

   Προηγούμενες μελέτες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο καρδιαγγειακός κίνδυνος πέφτει μόλις λίγα χρόνια μετά την εγκατάλειψη. Ωστόσο, οι περισσότερες πρώτες μελέτες βασίστηκαν σε σχετικά μικρό αριθμό συμμετεχόντων και συχνά υπήρξε μικρή παρακολούθηση για να ελέγξει την κατάσταση του καπνίσματος με την πάροδο του χρόνου.

   Τώρα, χάρη σε ένα μεγάλο νέο υποσύνολο ανθρώπων που καπνίζουν, είναι δυνατόν να κατανοήσουμε καλύτερα το πόσο γρήγορα (ή αργά) η καρδιαγγειακή υγεία επιστρέφει στο φυσιολογικό. Και, επειδή περισσότεροι άνθρωποι καπνίζουν, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε πώς η υγεία τους μπορεί να αλλάξει με την πάροδο του χρόνου.

   Για να διερευνήσουν, οι ερευνητές έλαβαν στοιχεία από τη μελέτη του Framingham Heart. Είχαν πρόσβαση στις πληροφορίες για την υγεία 8.700 ατόμων, κανένας από τους οποίους δεν είχε σημάδια καρδιαγγειακών παθήσεων στην αρχή της μελέτης.

   Οι επιστήμονες ακολούθησαν κάθε συμμετέχοντα για μέσο όρο 27 ετών. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, υπήρχαν 2.386 καρδιαγγειακά συμβάντα.

   συνέκριναν την καρδιαγγειακή υγεία των ανθρώπων που καπνίζουν σήμερα, εκείνους που καπνίζουν και οι άνθρωποι που δεν έχουν καπνίσει ποτέ.

   Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα παραγόντων που μπορούν να επηρεάσουν την καρδιαγγειακή υγεία ενός ατόμου. Με αυτό το πνεύμα, οι ερευνητές ελέγχουν την ανάλυση για όσο το δυνατόν περισσότερες από αυτές τις μεταβλητές, συμπεριλαμβανομένου του επιπέδου εκπαίδευσης, του φύλου, της ηλικίας, της δεκαετίας γέννησης, του διαβήτη, της υπέρτασης, των επιπέδων χοληστερόλης, της χρήσης αλκοόλ και του δείκτη μάζας σώματος (BMI).

   Μόνο ο χρόνος θεραπεύει

   Η ανάλυση έδειξε ότι το 70 % των καρδιαγγειακών συμβάντων συνέβη σε εκείνους που καπνίζουν ή καπνίζουν το ισοδύναμο 20 τσιγάρων την ημέρα για 20 χρόνια.

   Σε σύγκριση με εκείνους που συνέχισαν να καπνίζουν, άτομα που είχαν σταματήσει το κάπνισμα μέσα στα τελευταία 5 χρόνια μείωσαν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων κατά 38 %.

   Έδειξαν επίσης ότι χρειάστηκαν περίπου 16 χρόνια από το τελευταίο τσιγάρο για τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων να επιστρέψουν στα ίδια επίπεδα με κάποιον που δεν είχε καπνίσει ποτέ. Αυτό είναι σημαντικά μεγαλύτερο από τις προηγούμενες εκτιμήσεις.

   Η ομάδα παρουσίασε αυτά τα ευρήματα στις επιστημονικές συνεδρίες του American Heart Association (AHA), που πραγματοποιήθηκε στο Σικάγο, IL. Η μελέτη συντάχθηκε από τον Meredith Duncan, Ph.D. Φοιτητής στο Ιατρικό Κέντρο Πανεπιστημίου Vanderbilt στο Nashville, TN.

   Αυτά τα ευρήματα υπογραμμίζουν τα οφέλη από την εγκατάλειψη του καπνίσματος εντός 5 ετών, δηλαδή 38 % χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού επεισοδίου ή άλλων μορφών καρδιαγγειακών παθήσεων σε σύγκριση με άτομα που συνεχίζουν να καπνίζουν “.

   Meredith Duncan

   Αν και προκλήσεις στο άκρο, αυτά τα αποτελέσματα καθιστούν σαφές ότι η διακοπή του νωρίτερα και όχι αργότερα είναι η καλύτερη πορεία δράσης.

   Παρά το ρεκόρ των ατόμων που εγκαταλείπουν, σύμφωνα με το CDC, ο καπνός του καπνίσματος εξακολουθεί να είναι “η κύρια αιτία για την προληπτική ασθένεια και το θάνατο στις [Η.Π.Α.]”, που αντιπροσωπεύει περισσότερους από 480.000 θανάτους κάθε χρόνο.

   Όπως γράφει ο Duncan, “Η κατώτατη γραμμή είναι, αν καπνίζετε, τώρα είναι μια πολύ καλή στιγμή για να σταματήσετε”.

   • αλκοόλ/εθισμός/παράνομα ναρκωτικά
   • Κάπνισμα/διακοπή κάπνισμα

   Σκεφτείτε στα πόδια σας: τα στελέχη που στέκονται βελτιώνουν τη γνώση των σπουδαστών

   Σταθερά γραφεία έχουν επαινεθεί προηγουμένως για τις θετικές επιπτώσεις τους στη σωματική υγεία, μειώνοντας το χρόνο καθισμάτων και μειώνοντας ορισμένους κινδύνους για την υγεία που συνδέονται με παρατεταμένο καθιστικό. Αλλά θα μπορούσαν τα στενά γραφεία να προσδώσουν θετικά διανοητικά αποτελέσματα; Μια νέα μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο Διεθνές Περιοδικό Περιβαλλοντικής και Δημόσιας Υγείας, διερευνά.

   Συν-ερευνητής Mark Benden, PhD, από το Texas A & amp; . ”

   Σε προηγούμενες μελέτες που επικεντρώθηκαν στις ενεργειακές δαπάνες, οι εκπαιδευτικοί ανέφεραν αυξημένη προσοχή και καλύτερη συμπεριφορά των φοιτητών που χρησιμοποίησαν μόνιμα γραφεία.

   Προσθέτει ότι αυτή “είναι η πρώτη εξέταση των γνωστικών απαντήσεων των μαθητών στα μόνιμα γραφεία, τα οποία μέχρι σήμερα έχουν επικεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό στον καθιστικό χρόνο καθώς σχετίζεται με την παιδική παχυσαρκία”.

   Ο επικεφαλής ερευνητής Ranjana Mehta, PhD, από το Texas A & amp; M, μελέτησε 34 μαθητές γυμνασίου που χρησιμοποίησαν στέγα.

   Αυτή και η ομάδα της εξέτασαν τους μαθητές στην αρχή του πρώτου έτους τους και στη συνέχεια και πάλι στο τέλος του έτους χρησιμοποιώντας ένα πειραματικό σχέδιο που εξέτασε τα νευρογνωστικά οφέλη.

   Χρησιμοποίησαν τέσσερις μηχανογραφημένες δοκιμές για να αξιολογήσουν τις εκτελεστικές λειτουργίες, οι οποίες είναι γνωστικές δεξιότητες που χρησιμοποιούμε για να αξιολογήσουμε τα καθήκοντα, να τα σπάσουμε σε βήματα και να τα κρατήσουμε στο μυαλό μέχρι να τα ολοκληρώσουμε.

   Η Mehta εξηγεί ότι αυτές οι ικανότητες ευθυγραμμίζονται με πολλές ακαδημαϊκές δεξιότητες που οι μαθητές χρησιμοποιούν για να διαχειριστούν το χρόνο, να απομνημονεύσουν τα γεγονότα, να αφομοιώσουν αυτό που έχουν διαβάσει, να λύσουν προβλήματα και να οργανώσουν σκέψεις μέσω της γραφής.

   Σημαντική βελτίωση στη μνήμη εργασίας

   Οι ερευνητές σημειώνουν ότι τέτοιες λειτουργίες ρυθμίζονται κυρίως σε περιοχές στο μπροστινό μέρος του εγκεφάλου. Ως εκ τούτου, χρησιμοποίησαν μια φορητή συσκευή απεικόνισης εγκεφάλου που ονομάζεται λειτουργική φασματοσκοπία κοντά στην υπέρυθρη ακτινοβολία για να εξετάσει τις αλλαγές στον μετωπιαίο εγκέφαλο.

   Πρόκειται για την τοποθέτηση βιοαισθητήρων στα μέτωπα των μαθητών καθώς δοκιμάστηκαν.

   Η Mehta εξηγεί ότι τα αποτελέσματά τους “έδειξαν ότι η συνέχιση της χρήσης των διαρκείων γραφείων συσχετίστηκε με σημαντικές βελτιώσεις στην εκτελεστική λειτουργία και τις δυνατότητες μνήμης εργασίας”. Παρατήρησαν επίσης αλλαγές στα αντίστοιχα πρότυπα ενεργοποίησης του εγκεφάλου.

   Αυτή και η ομάδα της λένε ότι η μελέτη τους παρέχει την πρώτη απόδειξη των νευρογνωστικών οφέλη από τα στενά γραφεία στις αίθουσες διδασκαλίας. Στη συνέχεια, θα ήθελε να συγκρίνει τα οφέλη από τα στενά γραφεία σε σχολικά προγράμματα άσκησης.

   Οι ερευνητές ολοκληρώνουν τη μελέτη τους γράφοντας:

   Τα προκατειλημμένα γραφεία, ως απλές περιβαλλοντικές αλλαγές στις αίθουσες διδασκαλίας, για την ενίσχυση της γνωστικής λειτουργίας των παιδιών που οδηγούν τη γνωστική τους ανάπτυξη και επηρεάζουν τα εκπαιδευτικά αποτελέσματα ».

   Προσθέτουν ότι η περαιτέρω έρευνα σε αυτό το θέμα θα μπορούσε να έχει συνέπειες για τους υπεύθυνους για τη χάραξη πολιτικής, τους επαγγελματίες της δημόσιας υγείας και τους διαχειριστές σχολείων.

   Το 2015, η Medical News ανέφερε σήμερα τις νέες κατευθυντήριες γραμμές που δημοσιεύθηκαν στο British Journal of Sports Medicine, η οποία ενημέρωσε ότι οι υπάλληλοι που βασίζονται στο γραφείο θα πρέπει να εργάζονται για να περιορίσουν τον καθιστικό χρόνο.

   Και μια άλλη μελέτη πρότεινε ότι τα γραφεία sit-stand βοηθούν τους εργαζόμενους να υποστηρίζουν 1 ακόμη ώρα κάθε μέρα στη δουλειά, σε σύγκριση με τους συναδέλφους που έχουν καθίσματα μόνο.

   που γράφτηκε από τη Marie Ellis

   • Δημόσια Υγεία
   • Νευρολογία/Νευροεπιστήμη
   • Παιδιατρική/Παιδική Υγεία
   • Αθλητική ιατρική/γυμναστήριο

   Αυτή η νέα ένωση θα μπορούσε να καταπολεμήσει ισχυρά «superbugs»

   Οι ερευνητές ανησυχούν ολοένα και περισσότερο για την άνοδο των βακτηρίων ανθεκτικών σε πολλαπλά φάρμακα ή «superbugs», τα οποία έχουν αναπτύξει αντίσταση στα αντιβιοτικά, γίνονται πιο επικίνδυνα. Τώρα, μια μελέτη δείχνει ότι οι ερευνητές εργάζονται για μια λύση, με τη μορφή μιας πρόσφατα ανεπτυγμένης ένωσης.

   Τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες επικεντρώνονται σε ένα από τα πιο ανησυχητικά προβλήματα του κόσμου, δηλαδή το γεγονός ότι πολλά βακτηριακά στελέχη έχουν γίνει ανθεκτικά στα αντιβιοτικά και επομένως πολύ πιο δύσκολα-και μερικές φορές αδύνατα-να σκοτώσουν.

   Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) ονομάζουν αυτό το φαινόμενο “μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις δημόσιας υγείας της εποχής μας”, εξηγώντας ότι, μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, πάνω από 2 εκατομμύρια άνθρωποι μολύνονται με αντιβιοτικό -Ανθεκτικά βακτήρια κάθε χρόνο και πάνω από 23.000 άνθρωποι πεθαίνουν εξαιτίας τέτοιων λοιμώξεων.

   Για αυτόν τον λόγο, οι ερευνητές σε όλο τον κόσμο αναζητούν νέους τρόπους για να αντιμετωπίσουν αυτή την κρίση και να σκοτώσουν πιο αποτελεσματικά τα superbugs.

   Τώρα, μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ και το Εργαστήριο Rutherford Appleton (RAL) στο DIDCOT, τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχουν εντοπίσει μια νέα ένωση που λένε, μπορούν να στοχεύσουν με επιτυχία και να πολεμήσουν Μερικοί τύποι βακτηρίων ανθεκτικών σε πολλαπλά φάρμακα.

   Στη μελέτη τους-τα ευρήματα των οποίων εμφανίζονται στο περιοδικό ACS Nano-οι ερευνητές δείχνουν ότι αυτή η νέα ένωση μπορεί να είναι αποτελεσματική έναντι ανθεκτικών σε αντιβιοτικά βακτήρια αρνητικά.

   Για σκοπούς κατηγοριοποίησης, οι βακτηριολόγοι επισημαίνουν τα βακτηρίδια που σχετίζονται με δύο μεγάλες κατηγορίες: Gram-θετικά και Gram-αρνητικά βακτήρια.

   Gram-θετικά βακτηρίδια περιλαμβάνουν σταφυλόκοκκους, στρεπτόκοκκους και πνευμονοκόκκους-βακτήρια που μολύνουν το δέρμα, το αίμα ή τους πνεύμονες.

   Gram-αρνητικά βακτηρίδια περιλαμβάνουν σκέλη όπως Escherichia coli, το οποίο είναι υπεύθυνο για λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος ή ψευδομόνες, νοσοκομειακά βακτήρια που συχνά μολύνουν το αίμα ή τους πνεύμονες.

  No Comment

  Comments are closed.