A legmagasabb cinkben lévő élelmiszerek

Amit a kutatók valójában láttak, az egy görbe volt, mintha a jó és a rossz eredmények már a kezdetektől versenyeznének. Mint Stillman elmagyarázza: „Eredményeink egy dinamikusabb folyamatra utalnak, amelyben az egészséges és egészségtelen választások az agyunk legelején versenyeznek, és a gondolkodásban nincs hirtelen változás. Ezért kapjuk meg ezeket az ívelt pályákat. ”

A kutatók remélik, hogy ezek az eredmények új betekintést nyújtanak az akaraterőbe és a döntéshozatalba, valamint új módszertant nyújtanak a kísértés elleni küzdelem képességének vizsgálatához.

Tudja meg, hogy a szorongás hogyan vezethet rossz döntéshozatalhoz.

 • Pszichológia/pszichiátria

A magas cinktábla -élelmiszerek

cink egy olyan tápanyag, amely létfontosságú szerepet játszik az immunrendszer válaszában, a sebgyógyulásban, a fehérjék szintetizálásában és a DNS -ben, valamint sok más testi funkcióban.

Az emberi test nem tárolja a cinkt, tehát az embernek eleget kell kapnia a napi étrendből. Szükség esetén kiegészítőket is szedhetnek.

Ebben a cikkben megismerje a cink előnyeit és azt, hogy mely ételeket kell enni a megfelelő bevitel biztosítása érdekében.

Magas cinkben lévő ételek

A Nemzeti Egészségügyi Intézetek (NIH) a következő napi cink bevitelt javasolják:

 • 14 éves és idősebb férfiak: 11 milligramm (mg)
 • 14 éves vagy annál idősebb nőstények: 9 mg
 • Terhes nők: 11 mg
 • Szoptató nők: 12 mg

Jól ismert, hogy az összes ételtípus közül az osztriga a legtöbb cinkt adagonként tartalmazza. A legtöbb ember azonban a cinkjét baromfiból és vörös húsból kapja meg.

Az élelmiszer -gyártók az ételeket is megerősíthetik a cinktel, hogy segítsék az embernek a napi igényeinek való megfelelést.

A magas cink -élelmiszerek példái a következők:

 • Kagyló, 3 uncia (oz): 74 mg
 • marhahús, 3 oz: 5,3 mg: 5,3 mg
 • Alaszka King Rák, 3 oz: 6,5 mg
 • Erősített reggeli gabonafélék, 3/4 csésze tálalás: 3,8 mg
 • Főtt homár, 3 oz: 3,4 mg: 3,4 mg
 • Főzött sertéshús -ágyék, 3 oz: 2,9 mg
 • Sült bab, 1/2 csésze tálalás: 2,9 mg
 • Sötét húsú csirke, 3 oz: 2,4 Mg

Egy másik cinkforrás az ember étrendjében közé tartozik az alacsony zsírtartalmú joghurt, a tökmag, a tej, a csicseriborsó, az azonnali zabliszt, a mandula és a cheddar sajt.

Ezek mindegyike kb. 1–2 mg cinkt adagonként tartalmaz.

cinkforrások vegánok és vegetáriánusok számára

Megfelelő tervezés nélkül a vegán és a vegetáriánus étrend hiányosságokat eredményezhet olyan tápanyagokban, mint a B-12 vitamin, vas, kalcium, jód, D-vitamin, és cink.

Példák a magas cink -vegetáriánus és vegetáriánusbarát ételekre:

 • Táplálkozási élesztő
 • Zab
 • Magok
 • A búza csíra

A növényi alapú cinkforrások nem olyan biológiailag hozzáférhetők, mint az állati alapú források, ami azt jelenti, hogy a test nem szívja fel a vegetáriánus forrásokból származó cinket.

A 2017. évi kutatás szerint a vegetáriánus vagy vegán étrendet evett személynek 50% -kal több cinket kell fogyasztania, mint azok, akik rendszeresen esznek állati termékeket.

Ez azt jelenti, hogy a férfi vegánoknak és vegetáriánusoknak naponta kb.

Ha valaki úgy dönt, hogy étrendjét cinktel egészíti ki, akkor elkerülheti, hogy a kalcium, a réz, a folsav, a vas és a magnézium kiegészítésével egyidejűleg szedjék azt. Ennek oka az, hogy ezek a tápanyagok befolyásolhatják a test felszívódásának módját.

Milyen előnyei vannak a cinknek?

A cink több testi funkcióban játszik szerepet, beleértve:

 • Növekedés: Az embereknek cinkre van szükségük a fizikai növekedéshez és fejlődéshez. A cinkhiány a gyermekek és serdülők növekedését eredményezheti.
 • Immunrendszer funkció: A testünk cinkt használ immunrendszer sejtek felépítéséhez, úgynevezett T limfocitáknak.
 • Enzim funkció: A cink kulcsszerepet játszik a test kémiai reakcióinak kiváltásában. Ide tartozik a test folsav használata, valamint új fehérjék és DNS létrehozása.
 • A szem egészsége: A cinkhiány hozzájárulhat a szembetegségek kialakulásához, ideértve a makuladegenerációt is.
 • A sebgyógyulás: A cink elősegíti az egészséges bőr és a nyálkahártya membránjait, ami fokozza a sebgyógyulást.

cinkhiány

Az NIH szerint a legtöbb gyermek és felnőtt elegendő cinkt fogyaszt. Az idősebb felnőttek azonban nem kaphatják meg az ajánlott bevitelt.

A cinkhiányhoz kapcsolódó tünetek egy része a következők:

 • Érintett íz és illat
 • Az étvágyvesztés
 • Hajhullás
 • Hangos immunválasz
 • A rossz növekedés

Az orvosok nem rendelkeznek könnyű vérvizsgálatra annak meghatározására, hogy egy személy cinkhiány -e. Ehelyett gyakran figyelembe veszik az ember tüneteit és az átlagos étrendi bevitelt, amikor meghatározzák, hogy azok cinkhiányosak -e.

Ezzel szemben az ember cink -toxicitást is tapasztalhat a felesleges cink -kiegészítés miatt. Ugyanakkor a magas cink -fogyasztás – még nagy mennyiségben is – étkezése általában nem okoz tüneteket.

A cink -toxicitás tünetei a következők:

 • Az étvágyvesztés
 • hasmenés
 • émelygés
 • gyomorgörcsök
 • hányás

Összegzés

A cink sok természetes élelmiszerben jelen van, és sok gyártó cinkt ad az olyan ételekhez, mint a gabonafélék.

A hús alapú termékek általában magasabbak a biológiailag hozzáférhető cinkben. Ha valaki nem eszik húst, akkor valószínűleg erőfeszítéseket kell tennie a cinkbevitel növelésére bab, mag és zab fogyasztásával, más cinktartalmú ételek mellett.

Bár az Egyesült Államokban ritkák a cinkhiányok, az embereknek mindig beszélniük kell egy orvossal, ha aggódnak a tápanyag -bevitelük miatt.

Az emberek cink -kiegészítőket találhatnak a helyi gyógyszertárban vagy gyógyszertárban.

 • Táplálkozás/étrend

Az orvosi hírek ma szigorú beszerzési irányelveket tartalmaznak, és csak a szakértői áttekintett tanulmányokból, az akadémiai kutatóintézetekből, valamint az orvosi folyóiratokból és társulásokból származnak. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat – beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat – az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a

szerkesztői politika elolvasásával.

Gondolkodni a dohányzásról? A mai nap

A dohányzásról való leszokás híresen nehéz. A legutóbbi megállapítások szerint azonban minél hamarabb megáll, annál jobb. Talán ma van a nap?

A dohányzás dohányzása, mivel a legtöbbünk jól ismeri, növeli a súlyos egészségügyi problémák széles körének kockázatát.

A kapcsolódó állapotok közé tartoznak a szívbetegség, a stroke, a krónikus obstruktív tüdőbetegség és a rák különféle típusai.

Annak ellenére, hogy ezeknek a veszélyeknek a köztudása sok, a dohányzás feladása szélsőséges szempontból kihívást jelent.

Ez azt mondta, hogy a cigaretta dohányzása az Egyesült Államok csökkenése.

A Betegség Ellenőrzési és Megelőzési Központok (CDC) szerint az Egyesült Államokban jelenleg dohányzó emberek száma a 2005 -ös felnőttkori népesség 20,9 % -áról 15,5 % -ra esett vissza 2016 -ban. >

Az a tény, hogy oly sok ember feladja, azt is jelenti, hogy most több millió ember van dohányzott.

A korábbi dohányosok már megvizsgálták a

vizsgálatot, néhány kutató megpróbálta megtudni, hogy a betegség kockázata, hogy a dohányzás miként változik, miután kiléptek.

A korábbi tanulmányok arra a következtetésre jutottak, hogy a kardiovaszkuláris kockázat csak néhány évvel a kilépés után csökken. A legtöbb korai tanulmány azonban viszonylag kevés résztvevőn alapult, és gyakran kevés volt a nyomon követés a dohányzás állapotának ellenőrzésére.

Most, a dohányzó emberek nagy új részhalmazának köszönhetően, jobb megértést kaphatunk arról, hogy a kardiovaszkuláris egészség milyen gyorsan (vagy lassan) visszatér a normálhoz. És mivel egyre több ember dohányzott, fontos megérteni, hogy az egészségük idővel hogyan változhat.

A kutatók a Framingham Heart Study -ból vettek adatokat. Hozzáférésük volt 8700 ember egészségügyi információihoz, akiknek a vizsgálat kezdetén sem volt a szív- és érrendszeri betegség jelei.

A tudósok átlagosan 27 évig követték az egyes résztvevőket. Ez idő alatt 2386 kardiovaszkuláris esemény volt.

Összehasonlították az emberek, akik jelenleg dohányzó emberek kardiovaszkuláris egészségét, és azokat, akik még soha nem dohányoztak.

Számos olyan tényező létezik, amelyek befolyásolhatják az egyén kardiovaszkuláris egészségét. Ezt szem előtt tartva, a kutatók a lehető legtöbb ilyen változót a lehető legtöbb ilyen változóra irányították, ideértve az oktatási szintet, a nemet, az életkorot, a születési évtized, a cukorbetegség, a magas vérnyomás, a koleszterinszint, az alkoholfogyasztást és a testtömeg -indexet (BMI).

Csak az idő gyógyul

Az elemzés azt mutatta, hogy a kardiovaszkuláris események 70 % -a fordult elő azokban, akik dohányoznak vagy felhasználtak napi 20 cigaretta dohányzására.

A dohányzással folytatott személyekhez képest az egyének, akik az elmúlt öt évben abbahagyták a dohányzást, 38 % -kal csökkentették a szív- és érrendszeri betegség kockázatát.

Azt is megmutatták, hogy az utolsó cigarettától körülbelül 16 évbe telt a szív- és érrendszeri betegségek kockázata, hogy visszatérjenek ugyanabba a szintre, mint valaki, aki még soha nem dohányzott. Ez lényegesen hosszabb, mint a korábbi becslések.

A csapat bemutatta ezeket az eredményeket az American Heart Association (AHA) 2018 -as tudományos üléseken, Chicagóban, IL -ben. A tanulmányt Meredith Duncan, Ph.D. Diák a Vanderbilt Egyetemi Orvosi Központban, Nashville, TN.

„Ezek az eredmények hangsúlyozzák a dohányzás 5 éven belüli abbahagyásának előnyeit, ami 38 % -kal alacsonyabb a szívroham, a stroke vagy a szív- és érrendszeri betegségek kockázatának egyéb formái, mint az emberek, akik továbbra is dohányoznak.”

Meredith Duncan

Bár szélsőséges szempontból kihívást jelent, ezek az eredmények világossá teszik, hogy a legjobb cselekvés inkább a hamarosan, mint későbbi kilépés.

Annak ellenére, hogy rekordszámú ember kilép, a CDC szerint a dohányzás továbbra is „a megelőzhető betegség és halál vezető oka az [Egyesült Államokban]”, évente több mint 480 000 halálesetet okozva.

Ahogy Duncan írja: „A lényeg az, hogy ha dohányzik, most nagyon jó alkalom a kilépésre.”

 • Alkohol/függőség/illegális drogok
 • Dohányzás/a dohányzás abbahagyása

Gondolj a lábadra: Az álló íróasztalok javítják a hallgatói megismerést

Az álló íróasztalokat korábban dicsérték a fizikai egészségre gyakorolt pozitív hatásaik miatt, csökkentve az ülésidőt és csökkentve a hosszabb ülő időhöz kapcsolódó bizonyos egészségügyi kockázatokat. De vajon az álló íróasztalok adhatnak -e pozitív mentális hatásokat? Egy új tanulmány, amelyet a Környezetvédelmi és Közegészségügyi Nemzetközi Folyóiratban tettek közzé.

Mark Benden, PhD, társkereső, a Texas A & M Egészségtudományi Központi Közegészségügyi Iskola, azt mondja, hogy „sok anekdotikus bizonyíték volt a tanároktól, hogy a hallgatók jobban koncentráltak és viselkedtek, miközben álló íróasztalokat használnak, miközben álló íróasztalokat használnak. . ””

A korábbi tanulmányokban, amelyek az energiafelhasználásra összpontosítottak, a tanárok fokozott figyelmet és jobb viselkedést jelentettek azoknak a hallgatóknak, akik állandó íróasztalokat használtak.

Hozzáteszi, hogy ez „a hallgatók kognitív válaszának első vizsgálata az álló íróasztalokra, amelyek eddig nagyrészt az ülő időre összpontosítottak, mivel ez a gyermekkori elhízáshoz kapcsolódik”.

vezető kutató, Ranjana Mehta, PhD, a Texas A & M, 34 gólya középiskolás diákot tanult, akik álló íróasztalokat használtak.

Ő és csapata kipróbálta a hallgatókat az elsőéves év elején, majd az év végén ismét egy kísérleti terv használatával, amely a neurokognitív előnyöket vizsgálta.

Négy számítógépes tesztet használtak a végrehajtó funkciók értékelésére, amelyek kognitív készségeket használnak, amelyeket a feladatok felmérésére, lépésekre bontunk, és az elmében tartsák őket, amíg meg nem fejezzük őket.

Mehta elmagyarázza, hogy ezek a képességek összhangban állnak számos olyan tudományos készséggel, amelyet a hallgatók használnak az idő kezelésére, a tények megjegyzésére, az elolvasásuk megemésztésére, a problémák megoldására és a gondolatok megszervezésére íráson keresztül.

A munkamemória szignifikáns javulása

A kutatók megjegyzik, hogy az ilyen funkciókat elsősorban az agy elején lévő régiókban szabályozzák. Mint ilyen, egy hordozható agyi képalkotó eszközt használtak, amelyet funkcionális közeli infravörös spektroszkópiának neveztek, hogy megvizsgálják az elülső agy változásait.

Ez magában foglalta a bioszenzorok elhelyezését a hallgatók homlokára, amikor tesztelték őket.

Mehta elmagyarázza, hogy eredményeik „azt mutatták, hogy az álló íróasztalok folyamatos használata a végrehajtó funkció és a munkamemória képességeinek jelentős javulásaihoz kapcsolódik.” Megfigyelték a megfelelő agyi aktiválási minták változásait is.

Ő és csapata szerint tanulmányuk az első bizonyítékot szolgáltatja az osztálytermekben álló íróasztalok neurokognitív előnyeiről. Ezután szeretné összehasonlítani az álló íróasztalok előnyeit az iskolai alapú testmozgási programokkal.

A kutatók írásukkal zárják le tanulmányaikat:

”Az itt kapott megállapítások nagyobb mintákkal és több iskolákkal vezethetnek jövőbeli kutatásokat, összehasonlító csoportokkal, amelyek viszont magukban foglalhatják az állvány fontosságát. Az elfogult íróasztalok, mint egyszerű környezeti változások az osztálytermekben, a gyermekek kognitív működésének fokozására, amelyek kognitív fejlődésüket és befolyásolják az oktatási eredményeket. ”

Hozzáteszik, hogy a témával kapcsolatos további kutatások kihatással lehetnek a politikai döntéshozókra, a közegészségügyi szakemberekre és az iskolai adminisztrátorokra.

2015-ben az Medical News ma beszámolt a British Journal of Sports Medicine-ben közzétett új iránymutatásokról, amelyek azt tanácsolták, hogy az asztali alapú alkalmazottaknak fel kell állniuk az ülő idő megfékezése érdekében. A

és egy másik tanulmány azt sugallta, hogy a Sit-Stand íróasztalok segítenek a munkavállalóknak minden nap további 1 órát állni a munkahelyen, összehasonlítva azokkal a munkatársakkal, akik csak ülő íróasztalokkal rendelkeznek.

írta: Marie Ellis

 • Közegészségügy
 • Neurológia/idegtudomány
 • Gyermekgyógyászat/Gyermekek egészsége
 • Sportgyógyászat/fitnesz

Ez az új vegyület küzdhet a hatékony „szuperbugok”

kutatók egyre inkább aggódnak a multi-gyógyszer-rezisztens baktériumok, vagy „szuperbugok” emelkedése miatt, amelyek az antibiotikumokkal szembeni rezisztenciát alakítottak ki, és veszélyesebbé válnak. Most egy tanulmány azt mutatja, hogy a kutatók egy újonnan kifejlesztett vegyület formájában dolgoztak egy megoldás felé.

Az utóbbi években a tudósok a világ egyik leginkább aggasztó problémájára összpontosítottak, nevezetesen az a tény, hogy sok baktérium törzs antibiotikum-rezisztenssé vált, és így sokkal nehezebb-és néha lehetetlen-megölni.

A Betegségek Ellenőrzési és Megelőzési Központjai (CDC) ezt a jelenséget „korunk egyik legnagyobb közegészségügyi kihívása” -nak nevezik, magyarázva, hogy kizárólag az Egyesült Államokban több mint 2 millió ember fertőzött antibiotikummal -A évente rezisztens baktériumok, és több mint 23 000 ember hal meg ilyen fertőzések miatt.

Ezért a kutatók a világ minden tájáról új módszereket kerestek ennek a válságnak a kezelésére és a szuperbugok hatékonyabb megölésére.

Most, a Sheffield Egyetem és a Rutherford Appleton Laboratory (RAL) nyomozói csoportja, mindkettő az Egyesült Királyságban, mindkettő új vegyületet azonosított, amely szerint sikeresen megcélozhat és harcolhat és harcolhat. Bizonyos típusú multidrug-rezisztens baktériumok.

tanulmányukban-amelynek eredményei az ACS Nano folyóiratban jelennek meg-a kutatók azt mutatják, hogy ez az új vegyület hatékony lehet az antibiotikum-rezisztens, gram-negatív baktériumok ellen.

kategorizálási célokra a bakteriológusok két nagy osztályra vonatkoznak: Gram-pozitív és Gram-negatív baktériumok.

A gram-pozitív baktériumok közé tartozik a staphylococcusok, a streptococcusok és a pneumococcusok-baktériumok, amelyek megfertőzik a bőrt, a vért vagy a tüdőt.

A gram-negatív baktériumok olyan szálakat tartalmaznak, mint az Escherichia coli, amely a húgyúti fertőzésekért felelős, vagy a Pseudomonas, a kórházi baktériumok, amelyek gyakran megfertőzik a vért vagy a tüdőt.

No Comment

Comments are closed.